Байден назвав дві причини, чому путін все ж буде змушений завершити війну в Україні

Війна не триватиме роками

Повномасштабна війна, розв'язана рф в Україні, не буде тривати роками. На це є дві причини – економічні та політичні втрати держави-агресора. Таку думку висловив президент США Джо Байден під час прес-конференції в Гельсінкі, повідомляє Bloomberg.

Президент США додав, що не може спрогнозувати, як саме закінчиться війна.

«Я не думаю, що війна може тривати роками з двох причин. Номер один: я не думаю, що росія може підтримувати війну вічно, насамперед з огляду на ресурси та потенціал. Номер два: я думаю, що складуться обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що це не в інтересах росії – економічно, політично та в інших – продовжувати цю війну», – зазначив американський лідер.

Байден висловив сподівання на суттєвий успіх української армії під час контрнаступу і зазначив, що російський диктатор уже програв війну.

Додамо, що виступаючи після саміту НАТО в Університеті Вільнюса, Байден запевнив у відданості антиросійської коаліції Україні.

Йдеться як про Сполучені Штати, так і про інші країни, які Вашингтон згуртував для підтримки України в умовах протистояння російській агресії.

«рутін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Він не може повірити, що це їхня (українська – ред.) земля, їхня країна та їхнє майбутнє. І навіть через стільки часу путін досі сумнівається в нашій витривалості», – резюмував президент США. 

Читайте також: Байден готує НАТО до тривалого конфлікту з росією

Байден повідомив, що США готові запропонувати Україні гарантії безпеки. Вони будуть аналогічні тим, що надаються Ізраїлю, без зобов'язань України вступати до НАТО.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена