Bloomberg повідомив, яку суму доведеться витратити на відновлення України

Уже є приблизний план дій

Як пише Bloomberg, за оцінками Європейського інвестиційного банку, на відновлення України може піти понад 1 трильйон доларів державного і приватного капіталу. З поправкою на інфляцію, це більш ніж у п'ять разів більше, ніж фінансований США план Маршалла, який сприяв промисловому відродженню Європи після поразки Німеччини.

Щодо плану дій, то передбачається, що:

  • Турецькі компанії відновлять мости і дороги, постачаючи генератори енергії та мобільні лікарні. Також спільно з південнокорейською компанією Samsung C&T Corp. компанія Onur Group будувала мобільні лікарні в Україні. 
  • Німецькі та австрійські компанії планують будівництво підприємств у сфері інфраструктури та оборони. Австрійська компанія Waagner-Biro Bridge Systems, що виробляє модульні сталеві естакади, які з'єднують річки і долини, вже запустила виробництво на заводі на заході України.
  • Виробник будівельних матеріалів Fixit з минулого року будує новий виробничий майданчик на заході України, а хімічна компанія Bayer AG оголосила про інвестиції у виробництво насіння.

Читайте також: Визначено термін на який демобілізовані строковики отримають відстрочку від мобілізації

Як пише Bloomberg, з огляду на те, звідки надходитимуть гроші, американські та європейські компанії, найімовірніше, отримають левову частку контрактів, коли вони надійдуть.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також