Британський експерт напророчив «майбутнє» Пригожина

Пригожин може знову стати в нагоді Кремлю в якості спеціального інструменту

Фото: ілюстративне

Ватажок «Вагнера» Євген Пригожин може знову стати в нагоді Кремлю в якості спеціального інструменту. Цього разу Володимир Путін може використати його у своїх планах щодо підкорення Білорусі.

Про це розповів  британський військовий експерт Шон Белл виданню SkyNews.

Він зазначив, що «Пригожин — потенційно дуже небезпечна тварина», тому Олександру Лукашенку доведеться бути вкрай обережним.

«У Путіна є більш широкі амбіції щодо підкорення Білорусі, і є потенціал, що Пригожин може виявитися корисним для Путіна, коли це буде потрібно — можливо, як спосіб повернутися в лоно Москви», – вважає Белл.

Аналітик вважає, що в найближчій перспективі діяльність Пригожина в Білорусі буде «відносно стриманою». Причина в тому, що більшість білорусів явно не хочуть мати нічого спільного з російським вторгненням в Україну.

«Не виключено, що Путін, усунувши пряму загрозу, що виходить від Пригожина, примусить його до нарощування операцій проти української столиці Києва з території Білорусі. Однак якщо Лукашенко надасть стартовий майданчик найманцям для нападу на свого сусіда, це може бути розцінено як неспровокована ескалація і втягне Білорусь у війну», – зазначає експерт.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також