Другий рубіж оборони: у ЗСУ розповіли цікаві деталі на Авдіївському напрямку

Йдеться про укріпрайони, де є взводні опорні пункти, бронекапсули та бетонні бункери

ФОТО: ілюстративне

Україна продовжує будувати лінію оборони на другому рубежі з дерев'яними траншеями та бетонними бункерами захід від Авдіївки в Донецькій області. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

 За його словами, йдеться про другий рубіж оборони, куди зможуть відійти та іноді вже відходять піхотинці, які «виконують бойові завдання в безпосередній близькості». Лиховій каже, що зараз інженерно-фортифікаційні споруди розташовані на відстані близько двох кілометрів від бригад.

«Здебільшого, це добротні дерев'яні траншеї збільшеної глибини до двох метрів, які мають захист від FPV-дронів, які мають щілинне перекриття від ураження артилерією, де військові зможуть у разі потреби заховатися, коли обстріли будуть прицільними. Солдати їх хвалять», - зазначає речник ОСУВ «Таврія».

Він пояснив, що ці фортифікації «не мають вигляду стіни». Йдеться про укріпрайони, де є взводні опорні пункти, бронекапсули та бетонні бункери.

Читайте також: у розвідці Британії назвали наступну оперативну ціль окупантів

«Це такі розгалужені багато десятків окремих систем траншей, які використовують елементи рельєфу, особливості місцевості, панівні висоти, водні перепони. Фортифікаційні споруди діють у комплексі з протитанковими ровами та капонірами», - розповів Дмитро Лиховій. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також