Експерт пояснив, чому почастішали тривоги на півночі України

Загроза з росії

Військовий експерт Олег Жданов пояснив на своєму Youtube-каналі, чому останнім часом стали частіше оголошувати повітряну тривогу, пов'язану із загрозою балістичних ударів, у північних областях України. 

Удари можуть завдаватися з території РФ.

«Загроза балістичних ударів – це загроза ракетами. Загроза може бути балістичними ракетами, припустимо, з території РФ. Поки, слава Богу, Білорусь »тримається« і бойових дій з території Білорусі не ведеться, і ударів ракетних немає, авіація злітає. До речі, вже кілька днів не злітали Міг-31 в Білорусі, вже якось незвично. Але є ще територія Брянської та Курської областей, і російська авіація може завдавати ударів з цих територій», – пояснив Жданов.

«Враховуючи, що СУ-35 треба десь 30-50 км для розвороту, щоб не влітати в повітряний простір України і не бути збитим, десь цю дистанцію віднімайте від 300, і ви отримаєте дальність пуску ракети. Тому вибірково в північних областях – Житомирська, Чернігівська, Сумська, Київська – оголошується повітряна тривога. Ворожі літаки можуть підходити до кордону повітряного простору і завдавати ракетних ударів ракетами, які є на борту літака», – додав він.

Читайте також: українські прикордонники знищили осередок «вагнерівців» у Бахмуті

Ракета класу «повітря-земля» має дальність до 300 км.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт