Газовий блекаут: чи варто очікувати українцям дефіциту блакитного палива

На тлі ймовірних обстрілів росії та дефіциту електрики

Фото ілюстративне

Українські газовики мають певний запас газу у сховищах. І хоча Україна і готується до найгірших сценаріїв розвитку подій, директор Асоціації газодобувних компаній Артем Петренко наголошує: газового «блекауту» чекати не потрібно. Про це він розповів в ефірі телеканалу «Суспільне».

Людям, які споживають газ для опалення житла та приготування, будуть забезпечені цією сировиною попри російські обстріли.

Експерт зазначив, що навіть при відключеннях електроенергії компанії продовжують працювати, добувають і запасають блакитне паливо, яке потім обов’язково надійде до будинків українців.

За словами Петренка, зараз в Україні достатньо запасів газу, які знаходяться у сховищах під землею. До того ж, їх продовжують поповнювати завдяки активному закачуванню та виробленню. Це відбувається у тих місцях, де безпекова ситуація дозволяє газовикам працювати.

Потреби в електриці фахівці, як і всі довкола, компенсують за допомогою використання генераторів, у тому числі працюючих на дизелі. Поки що для цього є всі можливості.

«Тому всіх заспокою — газ в Україні буде», — додав Артем Петренко, наголосивши, що ця сировина продовжить надходити до споживачів навіть в умовах повного блекауту.

Раніше фінансисти відповіли, чи зупинить блекаут роботу банків України

У Forbes описали три сценарії блекауту в Україні

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена