Ідентифіковано російського генерала, який віддав наказ знищити «Мрію» (ФОТО)

Наказав штурмувати Гостомель

Російський генерал-лейтенант Анатолій Концевой віддав наказ військам рф штурмувати аеродром у Гостомелі, саме під час цих боїв окупанти знищили найбільший у світі український літак АН-225 «Мрія». Про це повідомила Служба Безпеки України.

Працівники СБУ зібрали доказову базу на заступника командувача повітряно-десантними військами ЗС рф генерал-лейтенанта Анатолія Концевого, який бере участь у війні проти України.

«Саме за його наказом окупанти здійснили тимчасове захоплення Гостомельського аеропорту на початку повномасштабного вторгнення. Тоді під час активних бойових дій російські загарбники знищили найбільший у світі український літак АН-225 «Мрія», – кажуть у спецслужбі.

Для штурму аеродрому в Гостомелі, який є стратегічно важливим об’єктом, Концевой задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації РФ.

Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування ЗС РФ і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України.

За даними слідства, ще з 2019 року Анатолій Концевой організував на території Росії та Білорусі підготовку ворожих десантників для ураження та захоплення стратегічних наземних цілей в Україні.

Фото: СБУ

Йому заочно оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб).

Читайте також: затримано колишніх керівників ДП «Антонов», чиї дії призвели до знищення «Мрії» (ФОТО).

Санкції статей передбачають до 15 років тюрми. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк