Ілон Маск прибув з несподіваним візитом до Китаю: подробиці

Що відомо ЗМІ

У неділю, 28 квітня Генеральний директор Tesla Ілон Маск прибув до Пекіна з несподіваним візитом. Подробиці розкрило в матеріалі Reuters

За даними видання він, як очікується, зустрінеться з високопоставленими посадовими особами, щоб обговорити розгортання програмного забезпечення Full Self-Driving і дозволу на передачу даних за кордон, за словами людини, яка знає це питання.

Американський виробник електромобілів випустив Full Self-Driving, або FSD, найбільш автономну версію свого програмного забезпечення Autopilot, чотири роки тому, але досі не зробив його доступним у Китаї, своєму другому за величиною ринку в світі, незважаючи на те, що клієнти закликають це зробити.

Маск заявив, що цього місяця Tesla може зробити FSD доступним для клієнтів у Китаї «дуже скоро» у відповідь на запит на платформі соціальних мереж X.

Конкуруючі китайські автовиробники, такі як Xpeng прагнули отримати перевагу над Tesla, розгортаючи подібне програмне забезпечення.

Маск прагне отримати дозвіл на передачу даних, зібраних у країні, за кордон для навчання алгоритмів для своїх технологій автономного водіння.

У неділю вдень Маск планує зустрітися з Реном Хунбінем, урядовцем, який очолює Раду сприяння міжнародній торгівлі Китаю, організатора автосалону в Пекіні, повідомили державні ЗМІ.

«Приємно бачити прогрес електромобілів у Китаї. У майбутньому всі автомобілі будуть електричними», — сказав Маск у відео, опублікованому в соціальних мережах користувачем, пов’язаним із державними ЗМІ.

Американський мільярдер Ілон Маск раніше заявив, що його  непокоїть те, що Україна не має «стратегії виходу з війни». 

В Офісі президента нагадали Маску, що стратегія є максимально простою – виведення всіх російських військ з території України.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена