У російських книгарнях з’явилися карти і атласи на яких Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області входять до складу росії (ФОТО)

У складі Росії зображені й ті райони, які зараз перебувають під контролем ЗСУ

Настінна карта Росії від видавництва "Атлас Прінт". Фото: сайт «Атлас Прінт»

До московських книгарень надійшли карти, на яких Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області України у своїх адміністративних межах входять до складу Росії, повідомляє «Нова газета Європа».

У видавництві «Атлас Прінт» виданню уточнили, що було випущено кілька таких настінних карток Росії, Євразії та світу, а також атлас світу.

На карті у складі Росії зображені у тому числі й ті райони, які зараз перебувають під контролем української армії. Відвантаження карток у магазини почалися на початку цього тижня, заявили у видавництві.

У мережі «Читай-місто — Буквоїд» повідомили, що подібні карти вже починають надходити у продаж до їхніх книжкових магазинів від видавництв «Руз Ко», «Геза Ком», «Атлас Прінт» та «ГеоДом».

Зроблені «Геза Ком» настінні карти з українськими територіями у складі Росії можна придбати  у кількох магазинах мережі «Читай-місто». Консультант магазину повідомив, що ці карти з'явилися нещодавно і користуються попитом у покупців, пише видання.

Раніше, торгові мережі призупиняли замовлення на карти на тлі обговорення Держдумою закону про протидію екстремізму.

Настінна карта Росії від видавництва "Атлас Прінт". Фото: сайт «Атлас Прінт»

30 вересня президент росії володимир путін після «референдумів» на українських територіях підписав низку договорів про «входження» до складу Росії Херсонської та Запорізької областей, а також «ДНР» та «ЛНР».

На сьогодні незалежність самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» визнано лише трьома державами-членами ООН (росією, Сирією, КНДР), а також частково визнаними державами Абхазія та Південна Осетія. Решта держав-членів ООН продовжує визнавати контрольовану «ЛДНР» територію частиною України.

12 жовтня Генеральна Асамблея ООН за результатами голосування засудила «організацію російською федерацією незаконних референдумів». За резолюцію, яка підтримує територіальну цілісність України, проголосували 143 держави, 35 утрималися, п'ять держав (Білорусь, КНДДР, Нікарагуа, Сирія та Росія) проголосували проти.

Як повідомлялося, незаконно анексовані регіони України «внесли» у конституцію рф.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий