Козицький: «Наступний опалювальний сезон буде важким»

Високою має бути готовність до можливих вимушених відключень

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що наступний опалювальний сезон буде важким. Про це пише Твоє Місто.

Ймовірність нових атак висока, отже високою має бути готовність до можливих вимушених відключень.

«Є спільне розуміння, що наступний опалювальний сезон буде важким. Ми не маємо ілюзій щодо намірів країни-агресора. Ми бачимо, що НЕК Укренерго забезпечує свої підстанції обладнанням і матеріалами для відновлення, щоб збільшити доступну потужність в енергосистемі Львівщини. Зі свого боку місцеві компанії роблять все можливе для підготовки своїх обʼєктів. Ймовірність нових атак висока, отже високою має бути наша готовність до можливих вимушених відключень», – сказав він. 

Енергосистема Львівщини минулої осені і зими була однією з пріоритетних цілей ракетних і дронових атак РФ. Кількість влучань в енергообʼєкти співмірна з ураженнями в прифронтових областях.

«Минулого року українська енергосистема почала синхронно працювати з енергосистемою континентальної Європи і це відкрило можливості імпорту електроенергії з Європи до України в разі потреби. Це додатковий ресурс уникнути відключень в разі нових атак країни-агресора, який став доступним завдяки синхронізації української та європейської енергомереж в березні 2022-го року», – сказав голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Читайте також: «Львівобленерго» готується до зими та вдосконалює графіки відключення світла

У «Львівобленерго» повіомили, що є вірогідність, що цієї зими будуть діяти графіки відключень, але зі змінами, вимкнення зроблять менш тривалими. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт