Козицький повідомив, коли відновлять пошкоджені ракетними обстрілами електропідстанції

До початку опалювального сезону

На Львівщині до початку опалювального сезону планують відновити пошкодженні ракетними обстрілами електропідстанції. Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA заявив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

 «Ми робимо все від нас можливе, щоб як влітку, так і взимку електроенергія постачалась. На даний час, навіть літом в таку спеку, ми не маємо перенавантаження. Але пік електроспоживання — це у найбільш темні та у найбільш холодні дні — січень і лютий. Я надіюсь, що нашими партнерами вся необхідна кількість обладнання буде надіслана і ми зремонтуємо підстанції», — сказав Козицький.

Проблема у відновленні електростанцій полягає в тому, вони створювались у колишньому союзі. Тому дуже часто обладнання, яке приходить від партнерів, або обладнання, яке може бути надіслане, не підходить по класу напруги.

Читайте також: Зеленський розповів, наскільки реальна загроза ядерного удару з боку рф

«Але до опалювального сезону робимо все належне, щоб підстанції були відновленні. Ми не можемо сказати, що не буде нових ракетних ударів, але треба дякувати ПВК «Захід» за їхню роботу», — уточнив Козицький.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт