Кулеба попереджає українців про «важку» осінь

Звучатимуть заклики до переговорів

Восени у різних державах звучатимуть заклики щодо нібито необхідності переговорів з РФ. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив під час спілкування з журналістом Вадимом Карп'яком.

«Буде дуже важкий політичний сезон, всіх попереджаю. Ми все одно обов’язково переможемо на всіх фронтах, але буде важка осінь», – сказав Кулеба.

Під час зустрічі з дипломатами президент Володимир Зеленський ставив перед ними різні завдання. Вони стосувалися і проведення саміту формули миру, і залучення меценатів до процесу відбудови України, і відновлення зернових коридорів.  На осінь заплановано ще й багато важливих міжнародних самітів, на яких Києву потрібна «кількісна і якісна присутність всього світу, а не лише наших традиційних друзів з Європи та Північної Америки».

«Друге – ти ж бачиш всі ці голоси, які починають лунати в різних країнах світу, про те, що »проблеми«, що треба переговори. Це не від урядовців лунає, але стають гучнішими ці голоси. Ми робитимемо все в межах міжнародного права і кримінального законодавства для того, щоб ці голоси згасали», – сказав Кулеба.

Перед дипломатами продовжує стояти ще одне завдання: зробити так, аби «у росіян земля під ногами палала у всьому світі». 

Читайте також: після переговорів щодо України у Джидді Китай запевнив росію у своїй «неупередженості»

Переговори з РФ можливі лише за умови, якщо країна-агресор повністю виведе свої війська з нашої території. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт