лукашенко заявив, що повномасштабну війну проти України потрібно було почати раніше

У 2014-2015 роках

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову почав говорити про те, що було б, якби Росія не розв'язала кровопролитну війну.

Але, винна, на його думку, не Росія, а ті, хто «штовхав український народ до воєнного конфлікту».

Він зазначив, що у питаннях зовнішньої політики цілком займає бік сучасного фюрера у Кремлі.

«Я абсолютно згоден із путіним, коли він говорить про те, що не ми почали цю війну. Вона почалася навіть не в 2014 році. Вона почалася задовго до 2014 року. Ми бачили все, що тут відбувалося: той »коричневий« переворот, який стався, і до чого Україну підводять. Бачили, хто був в авангарді», – сказав Лукашенко.

«Усе до цього йшло. Єдина, напевно, наша помилка, що ми не розв'язали це питання у 2014-2015 роках, коли не було ані армії в України, ані готовності... Усі хотіли мирно якось урегулювати. А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили. Вони (Захід) відверто зізналися, що вони робили все, щоб підготувати Україну до війни з Росією» - додав Лукашенко.

Він додав, що самі громадяни Росії неодноразово благали своє керівництво «врятувати російськомовних на Донбасі», Москва лише виконала їхню волю у 2014 році. Подібні активісти є і в самій Білорусі, саме на їхній совісті лежить військове вторгнення армії РФ до України.

«Уявіть собі: якби в Мексиці почали знущатися з громадян США, американців? Тієї Мексики давно б уже не існувало», – навів приклад диктатор.

Читайте також: польський генерал закликав готуватись до повстання в Білорусі.

Лукашенко продовжує звинувачуючи і колишніх президентів України, а також засуджувати чинного за те, що вони не скористалися шансами запобігти війні, хоча Москва нібито їх неодноразово надавала. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також