Львівʼянину завадили незаконно провезти преміальну техніку (ФОТО)

«Сховав» на 5 млн

Фото: Львівська митниця

Львівʼянин намагався незаконно провезти під капотом авто гаджети Apple на 5 млн гривень. Йому завадили митники. Про це 4 вересня повідомили у прес-службі Львівської митниці.

У пункт пропуску «Грушів - Будомєж» із Польщі прибув автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter», яким керував 43-річний мешканець Львова.

Водій вказав в декларації, що переміщує декілька одиниць техніки.

«Однак під час огляду мікроавтобуса працівники митниці разом з прикордонниками виявили прихований товар: 250 штук Apple AirPods, 15 ноутбуків і 10 планшетів «Apple», декілька фотокамер та об'єктивів, ігрові консолі та іншу техніку відомих світових виробників. Товари, орієнтовною вартістю близько 5 млн гривень, знаходились під капотом автомобіля біля двигуна і радіатора, та в ніші для зберігання інструменту», - йдеться у повідомленні.

Це порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Читайте також: Краківці в рейсовому автобусі виявили контрабанду техніки преміум класу (ВІДЕО)

Додамо, що санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена