Львів зустріне легендарного волонтера-десантника дядю Грішу - Григорія Янченка

Вже сьогодні

Фото: ukrinform

У Львові відбудеться зустріч з легендарним волонтером-десантником дядею Грішою - Григорієм Янченко. Про це інформує Львівська обласна військова адміністрація.

Чоловік у свої 77 роки, на кріслі колісному вже зібрав 7 млн грн для ЗСУ. Під час турне заходом України дядя Гріша вже відвідав Тернопіль та Івано-Франківськ.

Зустріч у Львів відбудеться сьогодні, 15 березня 2024 о 12:00 на площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку (проспект Свободи)

«Я помітив, що через те, що я стою на одному місці, тобто у Запоріжжі, то донати потихеньку падають, а запити військових залишаються і вони дороговартісні, й для того, щоб зібрати на те, що вони просять, я вирішив зробити таке турне – об’їздити бодай три міста, а потім знову на передову до бійців», - пояснив мету свого туру Григорій Янченко в матеріалі Укрінформу.

Під опікою дяді Гриші перебувають 59-та окрема мотопіхотна бригада, Тероборона Херсонщини, 25-та повітрянодесантна Січеславська і 1-ий окремий мотопіхотний батальйон «Волинь».

Зустріч відбудеться за участю ВГО «Об’єднання добровольців».

Довідково: Григорій Янченко родом із Чернігівщини. Після служби в радянській армії втратив обидві ноги і пальці на руках. Загалом, переніс 34 операції й опинився в колісному кріслі.

Втім, це не заважає йому допомагати військовим з 2014 року. Після повномасштабного нападу Росії на Україну 24 лютого 2022 року почав виступати у людних містах Херсона, де прожив понад 50 років. На ринках та вокзалах вмикав гімн України.

Відео стали популярними у соцмережах як приклад незламності українського духу херсонців. У вересні 2022 року евакуювався з Херсона, але продовжує активно підтримувати ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена