Львівські лікарі рятували підлітка, який у ДТП втратив ногу (ФОТО)

Стан хлопця був важким

Фото ілюстративне

Лікарі львівського «Охматдиту» врятували неповнолітнього хлопця, який втратив ногу внаслідок ДТП. Про це повідомили 21 листопада у прес-службі лікарні.  

Так, 16-річний хлопець їхав на мотоциклі та зіткнувся із легковим автомобілем, внаслідок чого у нього стався травматичний відрив стопи та нижньої третини гомілки.

Дитину автомобілем швидкої допомоги у нічний час було доставлено до Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит. Зі слів медиків, стан був важким, проте при свідомості.

«Нога була дуже забрудненою, тотальне пошкодження нервів, судин та м’язів. Окрім того, було багато синців, ран, відкритий уламковий перелом середньої третини лівого стегна», — розповів лікар травматолог Олександр Корольков.

Терміново було скликано консиліум лікарів за участі викликаного судинного хірурга, які, за шкалою оцінки життєдіяльності кінцівки і перспективах розвитку ускладнень, в першу чергу гнійно-септичних, прийняли рішення про ампутацію лівої гомілки на рівні верхньої середньої третини в межах здорових тканин по життєвих показах.

Також було виконано закрите вправлення уламкового перелому стегна і фіксація його на апараті зовнішньої фіксації на основі стержнів, хірургічна обробка ран.

На сьогодні стан хлопця стабілізовано, з ним працює психолог. Попереду на хлопця чекає протезування.

«Лікарі «Охматдиту» звертають увагу батьків на проведенні роз’яснювальної роботи з дітьми, які керують, або прагнуть керувати даним двоколісним видом транспорту. Адже за останній тиждень уже троє пацієнтів поступило до лікарні з пораненнями внаслідок ДТП з участю мотоциклів. Безпека та життя ваших дітей понад усе!», — додали в лікарні.

Як повідомлялося раніше, у Польщі прооперували семирічну українку з рідкісним синдромом Ундіни.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена