Львівські лікарі врятували немовля з критично низькою вагою

Здоров'я дитинці!

Фото: ОХМАДИТ

Лікарі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит виходили новонародженого вагою в 920 г. Немовля з’явилося на світ на 26 тижні вагітності матері. Про це розповіли на сторінці лікарні в Facebook.

«Данилко перша довгоочікувана і дуже бажана в родині Олі і Тараса дитина. Вони були неймовірно щасливі, коли дізналися про вагітність, тому поставилися до неї цілком відповідально – планові огляди і рекомендації лікарів все справно виконувалися», – розповідають у  медиків.

За словами лікарів, Оля почувалася добре, вагітність проходила спокійно, а тому раптові перейми на 26 тижні вагітності стали повною несподіванкою.

Данилко народився недоношеним з вагою 920 грамів, були проблеми з диханням і кишковою непрохідністю. Дитину перевели з пологового будинку в Охматдит Львова у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де вона перебувала 20 днів.

Медики повідомляють, що хлопчик був успішно прооперований з приводу кишкової непрохідності, йому стимулювали дихання і він отримував препарат Пейона.

Після стабілізації стану, Данилко разом з мамою був переведений у відділення постінтенсивного виходжування новонароджених, де лікування було продовжено, зокрема згаданим препаратом, оскільки короткочасні апное тривали.

Після двох тижнів спільних зусиль лікарів і мами, хлопчика вдалося відключити від кисневої підтримки, він почав дихати самостійно.

Зараз родина вже виписана додому.

Раніше львівські медики врятували немовля з критичною вадою серця 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена