Львівські медики транспортували українку із Словаччини і здійснили її останню мрію

Важко хвора жінка змогла обійняти сина і почути шум моря…

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Завдяки послузі транспортування хворих реанімобілем, львівські анестезіологи подолали довгий шлях в 1300 кілометрів та здійснили останню мрію жінки — побачити дітей та море.

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова у «Facebook», на інформаційну лінію контакт-центру звернувся українець Олександр, що нині мешкає у Словаччині. Цікавила чоловіка можливість транспортувати важко хвору дружину зі словацького міста Жаліна до української Одеси, звідки вони родом.

За місяць до того у 50-річної Тетяни лікарі виявили рак легень четвертої стадії. Жінка звернулась до лікарів через кашель. Та діагноз шокував усіх.

Хвороба невпинно прогресувала та швидко забирала останні сили Тетяни. Тому порадившись із чоловіком, хвора висловила бажання повернутись додому, в Україну, щоб востаннє побачити й обняти сина. А ще — почути шум улюбленого одеського моря.

«Для нас таке завдання — також стало викликом. Пацієнтка — у критичному стані та кисневозалежна, а дорога — далека. Та ретельна підготовка до цього перевезення — і хвора вже у Львові. Далі — емоційна зустріч з рідними в Одесі», — зазначається у повідомленні.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Як повідомлялося, відомий трансплантолог у грудях якого б’ється донорське серце, пересадив нирку у Львові.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий