Львівську лікарку судитимуть за смерть немовляти

Справу передали до суду

Анну Марич - акушерку-гінекологиню Пустомитівської лікарні судитимуть за неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть немовляти. Про це пише ZAXID.NET.

У лютому її повідомили підозру, а 10 березня справу передали до суду.

Два роки тому лікарка приймала пологи у дружини військовослужбовця, львів’янки Олени Чередєєвої, і їхній новонароджений син помер на третій день попри здорову і стабільну вагітність матері.

36-річна львів’янка Олена Чередєєва повідомила, що досудове розслідування у справі тривало майже два роки. За цей час відбулося засідання клініко-експертної комісії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, проведено дві судовово-медичні експертизи, допитано свідків та зібрано інші докази вини лікарки Анни Марич.

«Судово-медична експертиза встановила, що необережні дії лікаря, ймовірно, призвели до трагедії. Якщо вона би вчасно поклала мене в лікарню, обстежила, провела ургентний кесарів розтин, то можна було би того уникнути», – сказала Чередєєва.

Після пологів медики не скерували на експертизу плаценту, що могло б дати більше відповідей на питання у справі, а натомість цей біоматеріал в лікарні утилізували.

«Лікар, який нічого не приховує і не боїться, а впевнений в собі, дбає про те, щоб передати плаценту на експертизу, а в цьому випадку її знищили. Зі слів лікарки, плаценту передали санітарці, а санітарка – літня жінка – пояснила, що нічого не знала, робила свою роботу і те, що їй сказали», – сказала Олена Чередєєва.

Подружжя військовослужбовця, яка втратило дитину, сподівається на справедливе рішення суду в цій справі.

«Для нас дуже важливо добитися справедливості у справі про смерть нашого довгоочікуваного новонародженого сина з недбалості лікарки Анни Марич заради його світлої пам’яті», – додала Олена Чередєєва.

Справу про неналежне виконання професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 ККУ) 38-річною лікаркою з Пустомитів з обвинувальним висновком скерували на розгляд до Пустомитівського районного суду.

Анну Марич не відсторонювали від роботи, вона продовжувала працювати в пологовому відділенні лікарні.

Читайте також: масажистку засудили за загибель клієнтки.

Анна Марич повідомила, що не визнає свою вину в цій справі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт