Людей не пустили в укриття під час ракетної атаки в Києві: що відомо про це (ВІДЕО)

Загинули люди

ФОТО: наслідки удару в Деснянському районі (поліклініка)

У ніч проти четверга, 1 червня, загабники атакували Київ балістичними ракетами. Внаслідок атаки, в Деснянському районі міста є 3 загиблих, з них 1 дитина (2012 р.н.) та 10 осіб травмовано, з них 1 дитина.

Згодом, стало відомо про те, що під час тривоги люди не мали доступу до укриття в поліклініці. На це відреагував мер Києва Віталій Кличко.

«До поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують чому не було доступу до укриття в поліклініці.   Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати.  Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно», - зазначив мер.

Водночас, народний депутат Богдан Яременко пояснив, чому так могло статися.

«Представники місцевої влади пояснили мені трагічну ситуацію з загибеллю людей біля укриття. Укриття в поліклініці працювало, після трагедії з нього виходили люди, але часовий інтервал між тривогою і падінням уламків був настільки невеликий, що не дозволило нічному сторожу відкрити усі можливі двері для проходу в укриття», - зазначив він.

У той час чоловік загиблої дружини від атаки на Київ розповів подробиці.

Він переконаний, що після оголошеної тривоги дружина разом із дитиною побігла до укриття, але воно було закрите. Разом із ними були ще також люди - це жінки та діти. Люди просили, щоб укриття відкрили - і в цей момент уламки впали просто на них. 

«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, дуже довго. Там були жінки, діти. Ніхто не відкрив. Коли стукали - в той момент прилетіло», - пригадав чоловік. 

Чоловіка врятувало те, що в момент падіння уламків ракет, він побіг на іншу сторону будівлі, щоб когось покликати, аби відкрили укриття. 

Як повідомлялося, росія атакувала столицю балістичними ракетами (ФОТО).

Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, зокрема дитина. Усі в цей час прямували до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню важкості. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк