Мама загиблого Героя зі Львівщини передала чотири дрони в синову бригаду (ВІДЕО)

Вічна пам'ять!

17 лютого цього року у бою під Бахмутом загинув офіцер-десантник Олександр Созанський на псевдо «Раґнар». Про це пишуть Подробиці.

Небайдужі переказали родині захисника майже мільйон гривень на закупівлю сучасних дронів для підрозділу сина. 

Ніч у Бахмуті була тяжкою, позивний «Сом»,  десантник:

«Зараз тактика змінилася, зайшли регулярні війська, десант. Трошки хитріші, але все рівно пруть, пруть і пруть. Але в задоволення працювати. Я бачу свою роботу. Підтримую хлопців, прикриваю.»

Але на цю зустріч вони б вирвалися із самого пекельного пекла, бо до них приїхала мама їхнього командира, який загинув у бою з ворогом. 

Капітан Олександр Созанський, на псевдо «Раґнар» командир батальйону роти вогневої підтримки 80-ї бригади ДШВ загинув при обороні Бахмута 17-го лютого 2023 року.

Воїн живе доти, доки його пам'ятатимуть. Побратими розповідають, Олександр не лише псевдо обрав собі на честь скандинавського воїна Раґнара, а й жив подібно до давніх вояків. Завжди зі своїми солдатами, тренував їх і готував до великої війни.

Позивний «Святий» десантник:

«Це він створив таку роту, організував такий збитий колектив і стільки скільки ворогів ми знищили, не є так багато таких підрозділів.»

Пані Лідія каже, ніколи не відмовляла сина покинути військову справу, який пішов захищати Україну добровольцем, ще у чотирнадцятому році.  Бувало, що зі Львівщини приїжджала у Маріуполь на базу до Олександра та готувала хлопцям.

Лідія Созанська, мама командира:

«Кожен воїн на війні, йому найважливіше ото з дому, розуміння. Мало того, що він воює, він кожен день переживає стільки стресу, стільки втрачає сил, втрачає здоровʼя, і тут йому ще треба викручуватися і рідним щось пояснювати, а це не правильно. Рідні повинні підтримувати, вірити, молитися за нього і допомагати.»

Загибель Олександра сколихнула його рідну Самбірщину, і не тільки. Люди воліли підтримати родину. На рахунок мами перерахували близько мільйона гривень.

«Коли мені сипатися почали перші кошти на моно і воно в мене так кожен раз аж серце тьохкало. Знаєте, боляче це, це дуже приємно, але дуже боляче, що я збираю. Але це буде діяти як пам'ять про сина.» - сказала мама.

За кошти купили чотири дрони, оснащені тепловізорами з оптикою нічного бачення. 

«Щоб ви розуміли, кожного дня за допомогою дронів знищується ворог, не було такого дня ще, щоб ми за допомогою дронів не знищили ворога… Працювати він буде вночі і чітко виявляти позиції… А в нас основна робота вся проходить вночі. Раґнар буде працювати. Так, Раґнар буде працювати.» - додала мама.

Молодша сестра Олександра, Уляна, яка тепер пішла служити в його бригаду:

«Мусимо ставати на місця полеглих і працювати далі. Роботи багато і ворогів дуже багато, тож мусимо продовжувати шлях наших воїнів.»

Читайте також: у Львові 26 квітня проведуть в останню путь прикордонника і воїна 63-ї ОМБр.

Нині підрозділ капітана Созанського продовжує боротьбу на найгарячішому напрямку фронту у фортеці Бахмут.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт