Міністр енергетики повідомив, коли стабілізується ситуація з електропостачанням

Вже до кінця доби

Станом на ранок 24 листопада, електропостачання об’єктів критичної інфраструктури в Україні вдалося відновити, українські АЕС мають поновити роботу до вечора. Про це під час загальнонаціонального телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

«О четвертій ранку ми змогли об’єднати енергосистему, і вона вже зараз працює як єдина. На сьогодні вже заживлені об’єкти критичної інфраструктури по всій країні», — сказав він.

Після того, як ввечері вдасться під’єднати атомні електростанції до електричної мережі та поновити їхню нормальну роботу, в Україні очікується скорочення дефіциту електроенергії.

«Ми будемо збільшувати обсяг генерації протягом дня. Ми розраховуємо, що до вечора у нас почнуть працювати атомні станції і видавати електроенергію в мережу. Це значно скоротить дефіцит», — додав Галущенко.

У разі відсутності нових російських обстрілів, на вечір 24 листопада Україна має повернутись до планових відключень електроенергії.

Нагадаємо, 23 листопада, Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт