На Черкащині чоловік обстріляв чуже авто, погрожував гранатою та вистрелив у поліцейського (ФОТО/ВІДЕО)

Жителю загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі

ФОТО: Поліція Черкаської області

Поліцейські Черкащини провели спецоперацію для затримання чоловіка, який стріляв в у жителів у селі Ревівка і поранив поліцейського. Пораненого працівника поліції доставили до лікарні та прооперували. Наразі його стан стабільний. Про це повідомляє поліція Черкаської області.

«Учора близько 16:00 години до поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що у селі Ревівка на Черкащині невідома особа з рушниці обстріляла його автомобіль. За його викликом негайно виїхали правоохоронці. У дію ввели спеціальну поліцейську операцію та залучили бійців спецпідрозділу КОРД», - йдеться у повідомленні.

До того, як прибула поліція, чоловік забарикадувався у своєму будинку, а коли спецпризначенці намагалися його деблокувати, дістав гранату та погрожував її підірвати. Попри законні вимоги поліцейських, зловмисник відкрив стрілянину в їхній бік та поранив одного з правоохоронців.

Роззброїли та затримали чоловіка бійці КОРДу. У нього вилучили вогнепальну зброю, набої до неї, а також гранату й інші речові докази. Затриманого помістили до ізолятора тимчасового тримання під варту.

Фото: Поліція Черкаської області

Поранений поліцейський госпіталізований до лікарні. Його прооперували. Він перебуває під наглядом лікарів.

«Наразі слідчі відкрили три кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство), за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 348 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України», - зазначають у поліції.

Раніше повідомлялося: у Києві військовий розстріляв двох військовослужбовців.

Чоловіку повідомили про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Затриманому загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також