На фронті загинув співрозробник веб-застосунку “Приват24” Юрій Білий

Медичний транспорт, що евакуював пораненого в бою Юрія, був розстріляний росіянами

 

11 квітня 2024 року під час боїв на Марʼїнському напрямку загинув військовослужбовець 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ солдат Юрій Білий, повідомили у 206-му батальйоні територіальної оборони ЗСУ.

Все своє життя Юрій Білий працював в банківській сфері, мав успішну карʼєру та був одним із співрозробників веб-застосунку «Приват24», яким користуються тисячі українців.

Після початку повномасштабного вторгнення росіян одразу ж долучився до оборони своєї країни в складі ДФТГ Миронівської територіальної громади Київської області. Та для Юрія цього було замало, тому влітку 2023 року вступив до лав Збройних Сил України і попав в стрілецьку роту нашого батальйону.

З перших днів служби Юрій Білий виділявся серед побратимів, вносячи в діяльність підрозділу розумну ініціативу, а інколи і дивакуваті, але правильні ідеї. Юрій був прикладом того бійця, який завжди шукав спосіб ефективного виконання службових та бойових завдань.

Для побратимів він був надійним другом, наставником, рятівником, завжди мотивував всіх навколо себе якісно і відважно робити свою справу по знищенню ворога.

«Коли на Марʼїнському напрямку загинув командир їхнього взводу, залишок взводу став єдиним кулаком великим пальцем якого був солдат Білий. В ці важкі для нашого підрозділу часи він для всіх став міцною підтримкою», — розповідає командир стрілецької роти Олексій «Марс».

Читайте також: надійшла звістка про загибель військового з Львівщини Ярослава Процайла, якого вважали зниклим безвісти.

Поховали полеглого на Алеї Слави Миронівського кладовища на Київщині.

Як повідомляють близькі загиблого Героя, «медичний транспорт, що евакуював пораненого в бою Юрія, був розстріляний рашистськими нелюдами».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також