На Львівщині прикордонник та спільник «вирішували питання» із закриттям кримінального провадження (ФОТО)

Начальника служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби та його спільника затримали на отриманні хабаря у 2000 доларів

ФОТО: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

На Львівщині викрили начальника служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби та місцевого мешканця, які пообіцяли переправникові ухилянтів допомогти закрити проти нього кримінальне провадження. Їх спіймали на отриманні хабаря у 2000 доларів. Про це повідомила пресслужба Спецпрокуратури Західного регіону у понеділок, 8 квітня.

Викрили вказаних осіб після переказу на банківську картку одного із співучасників 77 500 гривень.
 
За даними правоохоронців, чоловік, щодо якого відкрите кримінальне провадження через незаконне переправлення людей за кордон, звернувся по допомогу до 51-річного начальника служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби. Прикордонник пообіцяв, що за певну суму зможе повпливати на слідчих райвідділу поліції та допомогти закрити справу.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

До схеми 51-річний посадовець залучив свого знайомого — 36-річного мешканця Львівщини. Він нібито допомагати з розв'язанням проблеми та надалі мав бути посередником між корупціонерами та їхнім “клієнтом“. Свої послуги зловмисники оцінили у 2000 доларів. Правоохоронцям вдалося затримати обох чоловіків після того, як на банківську картку одного з них перерахували платіж на суму 77,5 тис. грн.

Читайте також, обіцяла переправити чоловіка за кордон за гроші: повідомлено про підозру прикордонниці зі Львівщини

Прикордонникові та його спільнику повідомили про підозру у змові та одержанні хабаря. Наразі обох тримають під вартою. Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють особи інших людей, причетних до злочину. 51-річному начальнику служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби та 36-річному мешканцю Львівщини загрожує від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також