На Львівщині від вогню врятували будинок самотнього 80-літнього дідуся (ФОТО)

Ймовірна причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

У Червоноградському районі, на Львівщині, вогнеборці врятували від знищення вогнем житловий будинок, в якому проживав самотній літній чоловік.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Львівській області.

22 листопада, о 18:55 год., до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Вузлове, на вул. Вербова, 1, Червоноградського району. Пожежа виникла в одній з кімнат дерев’яного житлового будинку, розміром 9×11 м.

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Як з’ясувалось на місці події, про пожежу рятувальників повідомили сусіди. Вони побачили дим, який вибивався з будинку, а знаючи, що там проживає лише старший чоловік, 1942 року народження, до прибуття вогнеборців, допомогли вийти дідусю з небезпечної будівлі.

На момент прибуття вогнеборців до місця виклику вогонь швидко поширився дерев’яними конструкціями будівлі, а сам будинок був заповнений токсичними продуктами горіння. Водночас, існувала загроза перекидання вогню на прибудовану до будинку господарську будівлю та поряд припаркований автомобіль.

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Тож, рятувальники, одягнувши апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання, приступили до ліквідації пожежі. Завдяки оперативним та професійним діям вогнеборців, вдалось не допустити розповсюдження вогню. О 20:29 год. пожежу локалізовано та о 20:57 год. ліквідовано в складі ланки газодимозахисної служби.

Внаслідок пожежі, вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 25 кв. м, електроприлади на площі 5 кв. м, 2 дерев’яних вікна. Також пошкоджено стіни на площі 20 кв. м, стелю на площі 50 кв. м, дерев’яні елементи покриття даху на площі 90 кв. м та 4 дверей.

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Ймовірна причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів