На Львівщині встановлять додаткові блокпости

Це контрдиверсійні заходи

На дорогах Львівщини з’являться додаткові блокпости. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник керівника Львівської ОВА Андрій Годик.

«Станом на зараз локації додаткових блокпостів узгоджуються з силовиками. Перш за все, блокпости мають перекривати основні транспортні артерії та в'їзд-виїзд у Львівську область. Є 2 типи блокпостів — ті, які пов'язані з прикордонною інфраструктурою, то їх є 8. І є ті, по області на виїзд зі Львова і наближені до міста. Їх теж 8. Львівська ОВА не приймала рішення одноособово щодо доцільності чи недоцільності встановлення. Це рішення прийняте за результатами інформації СБУ та підтвердженої доцільності вказаних кроків іншими представниками сил безпеки й оборони», – сказав Андрій Годик. 

Завдання блокпостів – це контрдиверсійні заходи, перешкоджання незаконному обігу зброї, ну і, перш за все, контрольно-реєстраційна функція на предмет забезпечення громадського порядку. 

Читайте також: на Львівщині змінять тривалість комендантської години

«Якихось конкретних часових рамок їхнього існування немає. Ми тільки декілька місяців тому зменшили їхню кількість. Тобто рішення про збільшення базується на інформації силовиків і наразі ми не можемо цього передбачити. Якщо ситуація в плані безпеки буде стабільна, не буде загроз, то блокпости будуть демонтовувати, оскільки в них не буде необхідності», – сказав Годик. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також