На Львівщині вже вдруге затримали чоловіка, який переправляв ухилянтів за кордон (ФОТО)

Закарпатець вийшов з СІЗО і знову почав працювати з незаконною схемою

На Львівщині правоохоронці вдруге викрили зловмисника за підозрою у незаконному переправленні чоловіків через кордон.

Як повідомила Нацполіція Львівської області.

63-річному мешканцю Тячівського району, Закарпатської області, у серпні повідомили про підозру через незаконне переправлення призовників до Польщі. Свої послуги він оцінював від 2 до 3 тисяч доларів США. Тоді суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 тис. грн. Чоловік вніс заставу та вийшов з СІЗО.

Згодом правоохоронці з’ясували, що підозрюваний знову почав працювати за цієї схемою та виготовляє фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби новим клієнтам.

У четвер, 3 листопада, під час обшуків за місцем проживання у нього були виявлені та вилучені комплекти підроблених документів та інші речові докази.

Фото: Національна поліція Львівської області

Вирішується питання щодо повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні нових злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу — цього разу без можливості внесення застави.

Фото: Національна поліція Львівської області

Нагадаємо, мешканці Львівщини скаржаться на дороги із величезними тріщинами (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк