На Львівщині засудили вчительку, яка побила колегу-пенсіонерку

У Дрогобичі

Дрогобицький міськрайонний суд визнав винною 59-річну вчительку хімії Ліцею №1 ім. Івана Франка Оксану Тустановську у конфлікті, який переріс в бійку. Про це пише захід.нет.

Вчительк судили за нанесення легких тілесних ушкоджень 72-річній Надії Паньків, яка колись теж працювала вчителькою у школі №17 у Дрогобичі.

Бійка за між вчительками відбулася ще у травні три роки тому. Проте вирок у цій справі був оголошений нещодавно – 9 травня. 

Сварка між жінками почалася біля будинку №16 на вул. Княгині Ольги, неподалік центру Дрогобича. За словами обвинувачуваної Оксани Тустановської, того дня вона побачила, як мешканці сусіднього будинку фарбують лавку та ламають дерева біля будинку в якому вона живе, і в якому очолює ОСББ «Карпати-1». Оксана Тустановська почала знімати процес на телефон і тоді потерпіла Надія Паньків цей телефон у неї з рук вибила.

Потім Надія Паньків перечепилася і впала. За словами обвинуваченої, вона нікого не штовхала і свою провину у нанесені легких тілесних травм Надії Паньків заперечує.

«Потерпіла скористалася отриманим з власної необережності тілесним ушкодженням з тим, щоби обмовити з метою психологічного тиску. Участь у спровокованому словесному конфлікті була обумовлена необхідністю захищати майно і власність очолюваного ОСББ, тому Тустановська фактично перебувала в стані необхідної оборони», – йдеться у вироку суду.

Надія Паньків заявила, що, крім того, що Тустановська її штовхнула, вона ще й викручувала їй руку, аж поки у пенсіонерки не тріснула судина і не пішла кров. Пояснила, що конфлікт виник через дерева, які мешканці одного будинку посадили на прибудинковій території іншого. На суді Надія Паньків заявила, що вже три роки, від дня бійки, перебуває у постійному стресі, тому хоче 50 тис. грн відшкодування за моральну шкоду.

До слова, покази свідків, яких заслухали у суді відрізняються, одні бачили як одна жінка штовхнула іншу, інші переконують, що потерпіла сама впала. 

Судмедексперт пояснив, що травма в Надії Паньків є характерною для падіння на тверду землю, але:

«Можливість заподіяння таких тілесних ушкоджень потерпілій внаслідок викручування руки є неможливим. Чи є причинно-наслідковий зв'язок з падінням на тверду землю та викручуванням руки експерт пояснити не зміг», – йдеться у матеріалах справи.

Читайте також: львівський суд ув'язнив на 5 років чоловіка за крадіжку дезодорантів

Суддя Дрогобицького міжрайонного суду Лілія Гарасимків визнала Оксану Тустановську винною у вчинені кримінального проступку і призначила їй 510 грн штрафу. Крім того, вона має сплатити потерпілій Надії Паньків 1 тис. грн моральної шкоди.



varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також