Нічна атака по Україні: окупанти застосували нову тактику

Особливості цієї атаки

Фото ілюстративне

В ніч на неділю, 27 серпня, о 04:02 по всій території України лунали сирени. У Повітряних Силах уточнили, що повітряну тривогу оголосили по всій Україні через запуск крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95МС, які прямували в сторону заходу України. Згодом о 06:23 було оголошено про відбій.

Повітряні сили повідомили про ракети в напрямку Львівської області.

Згодом, керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла про змін тактики ворога. За словами Гуменюк, під час нічної атаки 27 серпня російські окупанти застосували складну систему маневрів. 

"Ракетна небезпека зберігається і загроза існує не тільки з повітря, а і з моря. Ракетоносій продовжує бойове чергування. Він здійснив маневр, перейшовши з Азовського моря в Чорне. Декілька діб він чатував саме в Азовському морі, і саме звідти наносилися удари по Одещині. Останнім часом ми спостерігаємо тактику ворога, коли вони багато маневрують ракетами або дронами під час атак, щоб виснажити та виявити систему протиповітряної оборони", - сказала вона. 

На думку Наталії Гуменюк, найімовірніше, рф вишукує варіанти прокладання маршрутів для майбутніх атак.

Додамо, що за попередньою інформацією, загарбники використали ракети Х-101/555/55.  Приблизно о 3:30 відбулися пуски ракет із Каспійського напрямку.

За деякий час курс ракет було змінено у бік Київської області. Приблизно о 5 годині ранку на підступах до Києва працювало коштів ППО.

"Зараз ми спостерігали дуже складну схему маневрів. Найімовірніше, справді вишукувалися варіанти прокладання маршрутів безпеки для майбутніх атак", — сказала вона.

В свою чергу в КМВА повідомили про знищені цілі. 

«Ворожі цілі, які рухалися в напрямку Києва були знищені силами і засобами ППО. За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань», - додали в київській військовій адміністрації..

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена