Одесит намагався продати 78 кг металевої ртуті, з якої виробляють наркотики і бойові ракети (ФОТО, ВІДЕО)

Продавав по 1 тис. доларів за кг

Фото: ГПУ

В Одесі затримали чоловіка під час спроби реалізувати 70 кілограмів ртуті за 60 тисяч доларів США.

Як повідомляє Нацполіція Одеської області, мешканець Таїровської селищної громади за місцем мешкання здійснює продаж ртуті металічної, сполуки якої належать до надзвичайно токсичних для людини речовин першого класу небезпеки. Небезпечне зберігання створює передумови до настання тяжких негативних наслідків у вигляді виникнення надзвичайних подій та ситуацій.

За кілограм отруйної речовини правопорушник просив 1000 доларів США.

Його затримали під час спроби реалізувати 70 кілограмів ртуті за 60 тисяч доларів США.

Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті отруйних речовин — металічної ртуті в особливо великих розмірах без спеціального на те дозволу.

Такі дії, згідно з чинним законодавством, караються позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років.

Зараз правоохоронці звертаються до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У ході досудового розслідування вони встановлюватимуть, де саме чоловік придбав небезпечну речовину.

Як повідомляє прокуратура Одеської області, затримано мешканця Одеського району при спробі збути ртуть вагою майже 78 кг.

Чоловік зберігав за місцем свого проживання майже 78 кг ртуті та підшукував покупця серед знайомих, а також  інших мешканців південних регіонів України за ціною 1000 дол. США за 1 кг.

При цьому підозрюваний наважився на продаж небезпечної хімічної речовини з метою збагачення, незважаючи на те, що вона могла бути використана для масового отруєння людей та довкілля.

Ділка затримали під час продажу ртуті за 60 тис. дол. США.

Вилучені дві металевих ємності та одну скляну пляшку з отруйною речовиною — «ртуть металеву» скеровано для проведення відповідного експертного дослідження.

«Слід зазначити, що ртуть може використовуватися для виготовлення наркотиків, а також бойових ракет», — зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, на Львівщині затримали «ухилянта», який торгував кокаїном.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий