П'ятеро людей в лікарні: у Львові сталися отруєння чадним газом (ФОТО)

Аби убезпечити оселю від таких надзвичайних ситуацій, крім проведення профілактичних заходів, потрібно встановити сигналізатор газу.

Вчора у Львові в двох районах трапилось два отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали п’ятеро людей. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

Так, у квартирі на вул. Окружна (Франківський район) отруїлись чадним газом дві жінки, віком 18 та 43 роки, та 45-річний чоловік. Також у квартирі на вул. Роксолани 24 (Залізничний район) отруїлись чадним газом дві жінки, віком 26 років. Усіх постраждалих у стані середньої важкості доправили до обласної клінічної лікарні.

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 26 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 68 людей, з них 22 – діти.

Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки

Увага! Аби убезпечити оселю від таких надзвичайних ситуацій, крім проведення профілактичних заходів, потрібно встановити сигналізатор газу.

Чадний газ здатний викликати не тільки сильне отруєння, а й летальний кінець. Виникає він у тому випадку, якщо до продуктів горіння немає доступу кисню, або він обмежений. Тобто неважливо, що використовувати для опалення - вугілля, дрова, торф чи газ, все одно, небезпека виникнення чадного газу існує.

Читайте також: у Львові чоловік підпалив двері квартири (ФОТО)

Особливо якщо вентиляція стара, погана, неграмотно влаштована, димохід засмічений.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена