Патрульна з Дніпра, яка постраждала під час смертельного конфлікту, передала всі зібрані кошти на ЗСУ

Понад 1 млн грн

Патрульна поліцейська з Дніпра Анастасія Жила, яка постраждала під час стрілянини у Дніпрі, передала зібрані для неї українцями кошти на допомогу ЗСУ. Про це написав у Facebook Олексій Білошпицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України. 

Сума коштів склала 1,125 мільйон гривень.

«Для Насті та Єгора неймовірно приємно відчувати таку вашу підтримку і консолідацію, як і для нас усіх . Але також, безперечно, що в умовах тих потреб, які є на фронті, ці кошти просто зобовʼязані потрапити туди. Це з самого початку було волею і Насті, і Єгора, і всієї нашої поліцейської спільноти», - повідомив він. 

Фонд «Повернись живим» і його керівник Тарас Чмут зголосились взяти ці кошти для потреб наших воїнів. 

Анастасія Жила подякувала українцям за підтримку: як моральну, так і матеріальну. Вона не приховує, що зібрана сума перевершила всі її очікування. Адже поліцейська просила всього лише трохи коштів на власне лікування та оплату послуг адвокатів. 

Як повідомлялося: суд обрав запобіжний захід поліцейському, який застрелив чоловіка в Дніпрі, а також  відкрито провадження за фактом посягання на життя патрульних.

29 серпня 21-річний поліцейський Єгор Звонков застрелив у Дніпрі порушника правил дорожнього руху, який напав на нього та жорстко побив патрульну Анастасію Жилу. Це сталося на очах дітей загиблого Джумбері Сілогави. Один з його синів зняв ці події на відео. Проте, після оприлюднених відеозаписів з камер поліцейських, більшість українців стала на бік поліції. І коли Анастасія попросила допомогти їй грішми на лікування, відгукнулось дуже багато людей. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт