«Перейшли до сталінської тактики»: озвучено нову загрозу для тимчасово окупованих територій

Історія циклічна, методи ті самі...

Фото ілюстративне

РФ, з допомогою своєї «часткової» мобілізації на окупованих територіях України, намагається змінити етнічний склад населення і створити умови для переселення туди громадян РФ. Таку думку висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов на "Youtube«-каналі »ТСН".

«Мовиться про зміну етнічного складу тих територій. У Криму Аксьонов прозвітував про дострокове закінчення мобілізації. 90 % — кримські татари. Таким чином російська федерація намагається змінити етнічний склад на півострові... Імперія вирішує питання загарбницьких війн за рахунок поневолених народів», — зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, розмови про провал мобілізації на окупованих територіях не відповідають дійсності: «До війни чисельність так званих 1-го і 2-го армійських корпусів «ЛДНР» складала, за оцінками спеціалістів 37–42 тисячі. Наразі чисельність доведено до 80 і більше тисяч».

Військовий експерт пояснив, що окупанти «зачищають умовні «території Російської Федерації»» від чоловічого населення, створюючи умови для переселення громадян РФ на окуповані території.

«Це те, що відбувалося в 30-ті роки на моїй рідній Луганщині — Голодомором виморили, а потім з Воронежа привезли голоту, яка фактично замістила національний склад Луганської області, який до цього на 70 % українці складали. Тактика сталінського періоду повторюється один в один», — наголосив Снєгирьов.

Раніше повідомлялося, що на війну в Україну російські окупанти мобілізували ув’язнених.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена