Перше судно яке вийшло з порту Одеси без «зернової ініціативи» прибуло до Туреччини

Перше судно, яке скористалося українським чорноморським коридором після виходу росії із «зернової ініціативи», прибуло до Стамбула в Туреччині. Про це пише Reuters .

Очевидець агентства зафіксував, як судно під назвою «Joseph Schulte» під прапором Гонконгу перетинає турецьку протоку Босфор.

Згодом місцеві телерадіокомпанії повідомили, що судно стане на якір у порту Амбарлі на півдні Стамбула.

За даними Marinetraffic судно знаходиться на якірній стоянці біля порту Ешількей поблизу Стамбула.

За даними УП, вранці 16 серпня контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг) вийшов із порту Одеса та рухається встановленим для цивільних судів тимчасовим коридором в/з чорноморських морських портів України. Це судно було в порту Одеса з 23 лютого 2022 року. На його борту - понад 30 тис тонн вантажу (2114 контейнерів), у тому числі з продовольством.

Останнє судно з українським продовольством вийшло з порту Одеса 16 липня - останній день перед виходом рф із «зернової ініціативи». Після цього росія неодноразово атакувала українську портову зернову інфраструктуру.

Згодом Україна оголосила тимчасові коридори у Чорному морі для торговельних суден, що прямують до та з українських портів. Він використовуватиметься насамперед для евакуації суден, які застрягли в українських портах.

Читайте також: з Одеського порту вийшло перше судно після закінчення Чорноморської зернової ініціативи

Москва не повідомила, чи поважатиме ці коридори, а судноплавні та страхові джерела висловили стурбованість з приводу безпеки.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена