Підготовка мобілізованих, кількість військ та реальна загроза: ситуація в Білорусі

Загроза авіаційних ракетних ударів з території Білорусі є дуже високою

ФОТО: ілюстративне

Єдина наразі загроза з Білорусі - це ракетні удари з авіації по території України.

Про це віійськово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів в інтерв'ю ТСН.ua.

 «Там насправді нічого не відбувається. Дуже багато конспірологічних теорій щодо Білорусі. Але насправді там зараз нічого не відбувається, такого чогось, від чого можна було б посивіти. Білоруська армія не змінилась, не було ніякої масштабної мобілізації. У них на сьогодні ресурс - це більш-менш боєздатних 14 тисяч особового складу. І то, боєздатних умовно, бо, якщо порівнювати з ЗСУ, це небоєздатна армія. Білоруська армія - це паперова армія», - вважає Коваленко.

За його словами, наразі у Білорусі відбувається підготовка мобілізованих росіян, а не накопичення сил для повторного наступу.

«Якщо говорити про розміщення у Білорусі російського контингенту, то його загальна кількість - 12 тисяч, але з них понад 11 тисяч - це мобілізовані, які проходять там процес підготовки на 5 різних полігонах. Декілька місяців це були підрозділи другої МСД першої танкової армії, наразі їх вивозять на Луганщину - на Старобільсько-Сватівський сектор для підсилення угруповання. Замість них завозять підрозділі шостої МСД третього армійського корпусу, який повністю з мобілізованих Тобто одних »чмонь« замінюють іншими »чмонями«, яких будуть готувати, щоб відправити у м'ясорубку. Це не формування ударних угруповань, це не формування штурмових груп», - пояснює експерт та додає, що росіяни також мають критичну недокомплектацію за технікою - вони оснащені лише на 30%.

Водночас загроза авіаційних ракетних ударів з території Білорусі по Україні наразі, на думку експерта, є дуже високою.

«Висока загроза - це авіаційна. Росіяни там мають свої літаки винищувачі Міг-31 з гіперзвуковими ракетами »Кинжал«, а також збільшили авіацію винищувачів та бомбардувальників, які можуть наносити удари по Україні по класу »повітря-поверхня«. Це Х-59. Ці удари можуть бути здійснені з території Білорусі по північним регіонам України», - зауважив Коваленко.

Нагадаємо, в  ISW назвали орієнтовний термін нового наступу з Білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк