Після відставки очільниця Медичних сил ЗСУ генерал-майор Тетяна Остащенко списалася з армії за рішенням ВЛК

Тетяна Остащенко народилася у Львові, вона перша жінка-командувачка Медичних сил ЗСУ

фото: GETTY IMAGES

Попередня очільниця Медичних сил ЗСУ генерал-майор Тетяна Остащенко звільнилася з військової служби за станом здоров’я та була знята з військового обліку, повідомляє «УП».

«Наказом міністра оборони від 10 лютого 2024 року генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко звільнено з військової служби у відставку за станом здоров’я. Підставою для звільнення стало видане військово-лікарською комісією свідоцтво про хворобу Тетяни Остащенко із висновком про її непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку», йдеться у відповіді Управління преси та інформації Міністерства оборони.

Як свідчить дата звільнення, Остащенко пішла з армії через два місяці після її відставки з посади командувачки Медсил.

Передісторія:

У листопаді 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука.

Перед тим повідомлялося, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

На звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Читайте також: у Мінкульті назвали неповагою до працівників культури критику щодо бронювання працівників цирків.

Тетяна Миколаївна Остащенко (нар. 4 серпня 1974, Львів) — українська військова фармацевтка, колишня командувачка Медичних сил ЗСУ (2021—2023), бригадна генералка медичної служби. Перша жінка-командувачка Медичних сил ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також