Поблизу Львова у будинку знайшли велику кількість розлитої ртуті (ФОТО)

Викликали рятувальників

Фото ілюстративне

У Винниках під час демонтажу підлоги, люди знайшли 12 500 г ртуті. По допомогу змушені були звернутися до рятувальників. Про це 31 березня повідомили у прес-службі ДСНС.

Так, 30 березня о 17:35 надійшло повідомлення про те, що в місті Винники на вулиці І. Гонти, 4 на горищі одноповерхового житлового будинку, під час демонтажу дерев'яної підлоги виявлено ємності з ртуттю та розлиту ртуть.

«До місця виклику виїхали оперативна група 1-го державного пожежно-рятувального загону та відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області», - йдеться у повідомленні.

В ході обстеження було виявлено ртуть в закритих ємностях та розлиту ртуть.

«Рятувальниками було проведено збір ртуті механічним способом у кількості 2500 г та проведено демеркуризаційні роботи.  Загальна кількість ртуті – 12 500 грам», - додали в ДСНС.

Зібрану ртуть було передано в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради на зберігання та подальшу утилізацію.

Фото: ДСНС у Львівській області

Додамо, що ртуть відноситься до першого класу небезпечних та отруйних речовин, а також знаходиться під 80 номером в таблиці Менделєєва.

Читайте також: у Львові у будинку рятувальники зібрали майже 3 кг ртуті

Пари ртуті на 80% не виводяться з організму! Основна їх маса потрапляє через легені, проте вони можуть отруювати організм через шкіру або слизові покриви. Головний «удар» припадає на нирки й головний мозок, але поверхня дихальних шляхів також може пошкодитися. Це проявляється відхаркуванням кров’ю.

Варто знати ще й такий цікавий факт, що ртуть вміє однаково випаровуватися в повітрі і під водою. Більш того, вона швидко і міцно проникає в будь-які щілини, тканини та інші важкодоступні місця. Видалити її вкрай важко.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена