Поховають одразу 16 військових: у Чернівцях вперше облаштують братську могилу для Воїнів

Бійці бригади «Едельвейс», які загинули під час авіанальоту біля Києва

ФОТО: ілюстративне

В Чернівцях вперше в Україні облаштують братську могилу для загиблих 16 бійців ЗСУ. Військовослужбовці загинули під час авіанальоту 11 березня 2022 року в населеному пункті Людвинівці на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Рештки бійців вдалося ідентифікувати за допомогою українських та іноземних спеціалістів.

До вшанування полеглих може долучитися кожен, для цього можна принести розписану писанку з прикріпленою стрічкою, щоб мати можливість почепити її на гілку символічного писанкового дерева.

Прощатися з військовими можна об 11:00 на Центральному Садгірському кладовищі (вулиця Яна Налепки).

Трагедія обʼєднала близько 20 родин з різних куточків України - Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської , Тернопільської, Львівської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Полтавської та Донецької областей.

«Бомби, які скинули 11.03.2022 у Людвинівці/Варівську Вишгородського району Київщини забрали життя одразу 20-ти наших Захисників. Їх рідні довго мали надію, отримавши сповіщення, що »зник безвісти”, сподіваючись що може в полоні… Два роки експертиз. Декому довелось пережити не один, а два і навіть три похорони, бо ідентифіковані частини тіл полеглих не були обʼєднані, їх видавали на захоронення по мірі надходження результатів заключних експертиз ДНК…. Це жахливе випробування для рідних", - повідомила адвокатка родин загиблих Тетяна Садовська.

Як повідомила адвокатка Тетяна Садовська, тіла трьох військових не ідентифіковано і вони досі вважаються зниклими безвісти.  

На братській могилі встановлять символічне писанкове дерево.

Раніше повідомлялося: жительці Львівщини, яка втратила чоловіка і доньку, з фронту надійшла чорна звістка про загибель сина

Вічна пам'ять і слава Героям!

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також