Поліцейські першим повідомили про самогубство курсанта братові, який живе у Канаді

Мамі поліцейські сказали, що сину недобре

У неділю, 19 березня, під час чергування в Львівському університеті внутрішніх справ курсант Дмитро Гульчук застрелився з автомата АКС-74У. Про це пише Високий Замок.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (убивство самогубство).

Розслідування передали до львівського ДБР, оскільки з’ясувалося, що до самогубства курсанта можуть бути причетні сторонні особи. Кримінальне провадження буде також розслідуватись й за ч.1 ст.120 КК України — доведення до самогубства.

«Син скинув мені прощальне повідомлення. Телефон був біля мене, я його одразу прочитала. Він написав: «Вибач, ти хороша мама. А я — невдаха, слабак … Я не можу з усім цим жити …». Викладачі в університеті його без кінця ображали: «Ти дебіл, ідіот…». Я почала набирати сина, але він слухавки не брав. Почала писати: «Сину, візьми слухавку». Я годину дзвонила до нього… Мій молодший син, йому 10 років, теж дзвонив брату. В університет дзвонила по усіх телефонах, які знайшла. Але ніхто слухавки не брав… Я набрала чоловіка і кажу: «Дзвонила Дімі, там щось сталося». Чоловік — військовий, служить на Рівненщині. Він каже: «Вже виїжджаю». Чоловіка з частини одразу відпустили. Він теж почав до усіх телефонувати, але дзвінок збивали, або слухавки не брали» - розповіла мама Світлана.

Жінка розповіла, що поліція зателефонувала до старшого сина у Канаду і повідомила про загибель брата.

«Ніхто нам навіть не подзвонив. Не повідомив про смерть сина. Чоловік додзвонився до знайомого, який уже не працює в університеті. Він сказав, що сталася трагедія, але деталей не розповів. Курсанти з нашого району розповіли про те, що сталося своїм батькам. Один з батьків знає нас і він нам подзвонив… Ми з молодшим сином продовжували дзвонити кому тільки можна. І ось один поліцейський взяв слухавку. Син прибіг до мене, я схопила телефон і почала його питати: «Де мій син?». Він відповів: «Йому стало недобре і він впав… Але над ним працюють медики, все добре. Передзвоніть через 10 хвилин». Коли я передзвонила на той номер, він взяв слухавку і запитав, де ми живемо? Я кажу: «Це не близько. Рівненська область, Острозький район… Але чоловік вже збирається їхати до Львова». Після цих слів він більше слухавку не брав… Про смерть Діми, уявляєте, мені розповів мій старший син, який зараз живе у Канаді. Йому хтось з поліцейських подзвонив, і каже: «Твого брата уже немає. Він застрелився».»

Читайте також: жахливий випадок у Львові: курсант в наряді скоїв самогубство (ФОТО)

На похорон ніхто з керівництва і з курсантів не приїхав, курсанти лише запропонували гроші на поховання Діми. Мама Дмитра повідомила, щоб керівництво університету, яке довело її сина до самогубства, приїхало до нього на могилу, а від коштів відмовилася.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт