Поліція затримала чоловіка, який зі спільниками, виманив у мами загиблого Героя 7,5 млн гривень

Кошти жінка отримала, як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина

Поліцейські затримали 35-річного мешканця Києва, який разом зі спільниками ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн гривень. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

Чоловік, є одним з організаторів шахрайської схеми, за якою аферисти виманили у 49-річної переселенки з Донецької області, матері загиблого військовослужбовця, 7,5 млн гривень. Затримання поліцейські провели в Києві.

Грошові кошти жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина, який захищав нашу державу від російського агресора.

Після того як потерпіла отримала грошову допомогу, їй почали телефонувати невідомі. Вони переконували, що не варто тримати гроші у банках України, оскільки найближчим часом вони збанкрутують. Аферисти рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому. 

Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками. Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із «рахунку», однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей. В подальшому, кількома переказами, потерпіла перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався. 

Ошукана жінка звернулася по допомогу до місцевої поліції.

У справі проведено майже 50 обшуків у різних регіонах України: за місцем проживання організаторів та їх можливих спільників. 

Слідчі Ужгородського районного управління поліції повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Читайте також: поліція затримала водія, який спричинив ДТП з трьома загиблими на Львівщині

Затриманий відповідно до ухвали суду перебуватиме під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 13 млн 285 тисяч гривень.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт