Полковник СБУ спрогнозував, чи зможе рф повторити масштабний наступ лютого 2022 (ВІДЕО)

За цей час ворог багато чого зрозумів та навчився

Фото ілюстративне

У ЗМІ часто піднімається тема повторного наступу російської федерації, який за масштабами буде подібний до наступу 24 лютого 2022 року. Найімовірніше, такий повномасштабний наступ ворога, як був минулого року, зараз є малоймовірним.

Таку думку висловив ветеран АТО, кіборг, народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко в інтерв’ю “Говорить Великий Львів”, пише NTA

“Усе-таки деякі ділянки ми вже закрили. Наприклад, я зараз перебуваю на Херсонському напрямку і тут наступ ворога є малоймовірним. Так, він обстрілює Херсон, населені пункти вздовж Дніпра, але ми бачимо, які вони мають засоби. І знаємо можливості наших Сил оборони”, – пояснив Костенко.

За словами Романа Костенка, сюди противник підтягує росгвардію, піхоту, але основні сили все-рівно перекинули на Донецький та Запорізький напрямки і “бачимо наслідки цього”.

Там, за словами полковника Костенка, зараз найгарячіше, адже тепер діють не лише “вагнерівці”, а й десантні, мотострілецькі частини. Навіть за скромними підрахунками, росіяни тримали на півдні 25-30 тисяч людей, 5 тисяч одиниць техніки, які врешті вивели на схід і південь Запоріжжя.

“Через це підсилення вони почали продавлювати нас на кількох напрямках. Біля Бахмута, Соледар, зараз намагаються обійти Вугледар. Це все за рахунок резервів, які раніше не було, де взяти. Вони зрозуміли, що для таких наступів, окрім мобілізованих, таки потрібні діючі регулярні частини, які вони врешті вирішили не розпорошувати“, – говорить військовий.

Ветеран додав, що на Запоріжжі окупанти також намагаються проводити активні дії і розширювати плацдарм, який мають й убезпечити свою логістику.

“Росіяни готуються до широкої кампанії. Думаю, це буде Луганськ, Донецьк і ще, мабуть один повторний напрямок, який уже був. Будуть створювати “клешні” та воювамуть методами і формами Другої світової війни. У будь-якому випадку, думаю, що основна ціль – вийти на адміністративні кордони Луганщини та Донеччини”, – поділився думками Роман Костенко.

Водночас Костенко наголосив, що попри все, завданням українських сил буде не лише відбити цей наступ, а й нав’язувати свою ініціативу.

Як повідомлялося раніше, за даними Генштабу, окупанти готуються до наступу на деяких напрямках

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена