Полковник ЗСУ назвав напрям, на якому окупанти можуть посилити наступ

Проте є нюанси

Фото ілюстративне

Найгарячішим напрямком на фронті залишається місто Бахмут на Донеччині, але з настанням теплої погоди російські окупанти можуть активізуватись на Луганському напрямку від Куп’янська до Кремінної.  

Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан в коментарі «24 каналу» 

За словами експерта, росіяни будуть робити спроби наступати за допомогою важкої техніки, яку вони не могли використовувати під час теплої та вологої зими. З настанням тепла цієї весни ворог може активізуватись на Луганському напрямку від Куп’янська до Кремінної.

«На цій ділянці фронту активізуються і, можливо, намагатимуться відсунути лінію фронту від Донецька. Вздовж Донецька ми досі перебуваємо біля Авдіївки та Мар’їнки, до Донецька кілька кілометрів. Для того, щоб відсунути ворога, нашим військам потрібно зайти в тил з боку Курахового і Покровська. Звідти вихід тільки через Вугледар», – пояснив полковник.

Роман Світан наголосив, що загарбники ніколи не зможуть вийти на адміністративний кордон Донецької області, бо для цього їм потрібно подолати рубіж Слов’янська, Краматорська та Дружківки.

Читайте також: ворог припинив атаки на одному із напрямків

«А якщо там пройти неможливо, то у російських військових виникає питання: »А який тоді сенс брати Бахмут?«. Рух у бік Слов’янська нічого не дасть, подальшого просування не буде. Впертись у Слов’янський та Краматорський гарнізони – означає залягти там», – резюмував він.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена