Президент МОК відповів на заклики не допускати російських та білоруських спортсменів до Олімпіади

На його думку, недопуск спортсменів мають вирішувати не уряди

Foto: Aleksandra Szmigiel / REUTERS

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відповів на заклики низки західних політиків не допускати російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду-2024. Про це пише  Der Spiegel

«Не уряди мають вирішувати, хто може брати участь у тих чи інших спортивних змаганнях, тому що це означатиме кінець міжнародних спортивних змагань, чемпіонатів світу та Олімпійських ігор у тому вигляді, в якому ми їх знаємо», - наголосив Бах.

Президент МОК додав, що історія згодом покаже, хто більше робить для миру у світі: ті, хто намагаються бути відкритими й спілкуватися, чи ті, хто хоче ізолювати та розділити.

Додамо, 27 січня Томас Бах заявив, що виступає за участь росіян та білорусів у Олімпіаді-2024, навіть попри погрози України бойкотувати Ігри. 

А 29 січня президент України Володимир Зеленський повідомив, що написав листа лідеру Франції Емманюелю Макрону через можливий допуск росіян на Олімпіаду-2024 у Парижі.

У МОК відповіли на критику з боку української влади та спортивної спільноти, назвавши її «наклепами».

Також 6 лютого Верховна Рада звернулася до МОК із закликом заборонити участь російських та білоруських спортсменів у Іграх-2024 у Парижі. 

А 9 лютого Томас Бах заявив, що бойкот Ігор-2024 буде порушенням олімпійської хартії, а недопуск до змагань росіян та білорусів назвав дискримінацією. 

12 лютого президент МОК Томас Бах заявив, що відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань є порушенням прав людини.

Натомість санкції  проти росії та білорусі у МОК підтримали

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також