Продовження історії з працівниками ТЦК на «швидкій»: що відбулося насправді

Інцидент трапився в Одесі

ФОТО: ілюстративне

За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, висвітлених в соцмережах 21.12.2023. На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами. Про це повідомили в п'ятницю, 22 грудня, в Одеському обласному ТЦК та СП з посиланням на результати службового розслідування. 

 “Несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця однієї з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, «налякати мобілізацією» свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна”, - йдеться у повідомленні. 

Зрештою військовослужбовець піддався вмовлянням жінки і залучив до “залякування громадянина мобілізацією” своїх колег.

Під час виконання завдань із супроводу до медичних закладів поранених та хворих зі своєї бригади в місті Одесі він та його товариші намагалися заштовхати колишнього чоловіка одеситки до службового спеціального  транспорту. Цей випадок і потрапив на відео, яке було поширено в Мережі.

“Наразі службове розслідування триває, встановлюється ступень вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов'язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення. Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням”, - повідомили в Одеському обласному ТЦК.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк