«Путін — цар»: в Ірландії побили 14-річного українця

Хлопця вже прооперували

Сім’я підлітка, пораненого під час нападу в Вестміті, заявила, що вважає, що він став мішенню, оскільки він українець. Про це пише «Westmeathindependent».

14-річний хлопець отримав зламану щелепу під час нападу і йому довелося пройти операцію в Дубліні, тоді як 15-річна дівчина, яка була з ним, не постраждала.

На хлопчика та дівчинку, яка також є українкою, напали близько 20:40 год. щонайменше шестеро хлопців. Деякі з групи були ірландцями, а деякі, як відомо, були латишами або литовцями. Родина каже, що завдяки свідкам вдалося підтвердити особи нападників, знайшовши їхні профілі у «Facebook».

Молодики стверджують, що під час інцидентів нападники вигукували «ідіть додому, українці» та «Путін — цар».

Після звернення за медичною допомогою хлопчика перевели до лікарні Сент-Джеймс, де йому зробили операцію. Зараз він повернувся в Маллінгар.

Сім’я пообіцяла домагатися позовів проти нападників через суд, а батько хлопчика заявив у «Facebook», що це «смішно», що, успішно втікши від війни, його син зазнав нападу в Ірландії. У квітні хлопець покинув Україну.

Поліція підтвердила, що розслідує напад на українського підлітка.

Ще одна українка сказала, що її син та деякі інші українські підлітки зіткнулися з бандою з приблизно восьми ірландських підлітків у міському парку Маллінгар.

«Їх було восьмеро, і вони просто почали бити двох українських підлітків», — сказала вона. — «Все сталося в парку на очах у багатьох людей, діти просили допомоги, але ніхто не допоміг. Це був вечір, але було ще світло».

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що допоможе змінити ситуацію на лінії фронту на користь України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт