Путін переводить росію на постійний воєнний стан, - The Times

Робить перестановки в уряді

Перестановки в уряді Російської Федерації показали, що Володимир Путін планує змінити країну, перетворивши її на постійно мобілізовану державу, що веде війну — з глибокими наслідками для решти світу. Про це у своїй статті для The Times пише експерт з питань Росії Марк Галеотті.

Головним кроком стало усунення Сергія Шойгу, міністра оборони, який довго займав посаду, і його заміну Андрієм Білоусовим, колишнім віце-прем’єр-міністром.

«Нова людина, економіст за освітою, не більше солдат, ніж його попередник, але він є організатором і планувальником, якого було призначено підготувати міністерство - і країну - до тривалої війни», - йдеться у статті.

У своєму першому виступі в Раді Федерації Білоусов сказав, що у нього є два пріоритети: перший – це повна інтеграція оборонної та цивільної економік, що насправді означає переорієнтацію національної економіки на потреби війни; другий - зробити міністерство справді відкритим для інновацій, що означає більше, ніж просто купувати більше дронів, систем електронної боротьби тощо.

Читайте також: Захід хоче натиснути на Зеленського, щоб примусити його до переговорів з росією

«Зберігаючи тиск на давно встановлені цілі на сході України, такі як місто Часів Яр, Росія також розпочала нову операцію на півночі, у напрямку Харкова, яка продемонструвала рівень витонченості, який не був її характерною рисою у цій війні. Сили недостатньо великі, щоб взяти Харків, але їхня мета незрозуміла: намір міг полягати в тому, щоб підвести місто в зону дії артилерії, створити буферну зону проти українських атак через кордон або загрожувати Сумам на заході», - додав Галеотті.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт