Росія обстрілами пошкодила половину енергетичної інфраструктури України, - МЗС

Кулеба наголосив, що Україна потребує більше систем протиповітряної оборони та систем перехоплення ракет

ФОТО: ілюстративне

Росія руйнує енергетичну систему - ворожі обстріли пошкодили половину енергетичної інфраструктури країни. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Foreign Policy.

«Російські балістичні ракети - справжній бич цієї війни. Останнім часом вони використовувалися в основному для руйнування нашої енергетичної системи. Якби інша країна постраждала від такого масштабу енергетичних руйнувань, то мала б набагато гірший вигляд. Ми тримаємося, тому що багато чому навчилися. Ми стійкі, ми знаємо, що таке ставки. Але, щоб дати зрозуміти, половина нашої енергетичної системи пошкоджена. Ми все ще маємо керувати країною, вести військові дії та збирати підтримку всього світу», - сказав він.

Росія змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України і використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених районах, ніж Київ. Деякі зі станцій не можуть бути повністю відновлені до наступної зими.

Раніше повідомлялося, в Одесі ворог вдарив по цивільній інфраструктурі: наслідки (ФОТО, ВІДЕО)

Від 22 до 29 березня росіяни обстріляли сім українських теплоелектростанцій. Російські ракети також влучили у дві гідроелектростанції.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також

На Великдень у Львові та області правоохоронці чергуватимуь біля храмів

Буде збільшено кількість нарядів для попередження та оперативного реагування на правопорушення, створені додаткові слідчо-оперативні групи, а також мобільні вибухотехнічні групи, до патрулювань залучатимуться кінологи зі службовими собаками