росія вдарила по Києву ракетами з імітаторами боєголовок

«Порожні» ракети

Під час вчорашнього ракетного удару по Україні частина російських ракет була без бойової частини. Про це пише Defense Express.

Командування Повітряних сил повідомило, що ворог задіяв ракети Х-555, але насправді принаймні частина з них були версією Х-55 із масогабаритним імітатором боєголовки. Такі ракети-приманки ворог запустив у напрямку столиці.

На тип ракет вказують фотографії уламків, які отримало Defense Express із власних джерел. На уламках видно, що ракета не має допоміжних крилець в носовій частині корпусу, які є на версії Х-555. Зазначається, що базова версія Х-55 має нести ядерний заряд масою 200 кг. Версія Х-555 несе звичайну вибухівку, тож її боєголовка важча (400 кг) і тому потребує додаткових крилець для балансування. 
 
Відсутність крилець на ракеті вказує, що вона не містила важкої боєголовки з вибухівкою і не була здатна виконувати завдання по ураженню наземних об’єктів. Ворог точно не має дефіциту ракет, адже з вересня їх не використовував і лише накопичував.

«Єдина ймовірна версія, для чого випустили ці ракети із бомбардувальників – використати в якості »приманки« для »промацування« системи протиповітряної оборони навколо Києва та підготовки до нових ударів», – пише Defense Express.

Читайте також: на Київщині та в столиці відбили ракетну атаку

Випадки використання росіянами «порожніх» ракет фіксувалися і раніше.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також