Шлях до ЄС: на саміті ЄС можуть обірвати надії Києва щодо швидкого приєднання до Союзу

Члени Євросоюзу поділилися на два протиборчі табори щодо швидкої процедури вступу

Фото: ілюстративне

На майбутньому саміті Україна-ЄС партнери Києва можуть не виправдати надії України й не вказати конкретні терміни щодо приєднання до Союзу, всупереч сподіванням української влади щодо вступу до ЄС у найближчі два роки.

За даними Politico, у проекті заяви саміту йдеться про те, що Україну приймуть в ЄС лише за підсумками виконання всіх умов з боку Єврокомісії. 

«ЄС прийме рішення про подальші кроки, коли всі умови, зазначені у висновку комісії, будуть повністю виконані», - йдеться в документі.

Як з'ясували журналісти після спілкування з деякими офіційними особами ЄС та дипломатами, таке формулювання погодили на тлі протидії ряду країн, які виступають проти швидкого приєднання України до ЄС. 

Наразі Євросоюз буквально поділився на два протиборчі табори: частина країн підтримує швидку процедуру вступу для України, а частина наполягає на проходженні всього процесу вступу Києвом. 

«Між Польщею та країнами Балтії, з одного боку, та іншими країнами ЄС існувала явна напруженість відносно формулювань щодо термінів вступу України до ЄС», - сказала одна з офіційних осіб Євросоюзу.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова